Kantareller i smördegsbo

Stekta kantareller är nog årstidens lyxigaste förrätt. Servera dem i ett frasigt smördegsbo och toppa med parmesanost.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st smördegsplattor frysta, tinade
  • 2-3 msk smör och olja
  • 1 l färska kantareller rensade

Till garnering

påse rucola
flingsalt
nymalen svartpeppar
0.5 dl parmesanostflagor

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Skär en skåra, (inte helt igenom), längs sidorna på smördegplattorna, så att det blir en cirka 2 centimeters kant, det går lätt med linjal och en liten vass kniv.

3

Lägg smördegsplattorna på en papprad plåt och grädda i nedre delen av ugnen cirka 15 minuter. Tryck ner plattorna i mitten innanför kanterna, så att de plattas till lite.

4

Hetta upp smör & olja i en stekpanna. Lägg i kantarellerna och stek dem 5–10 minuter. Låt eventuell vätska koka in helt och stek svamparna vackert gyllengula.

5

Lägg rucola i smördegsbona och toppa med kantareller. Salta och peppra. Garnera med parmesan. 

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top