Du behöver
- 4 st smördegsplattor frysta, tinade
- 2-3 msk smör och olja
- 1 l färska kantareller rensade
Till garnering
påse rucola
flingsalt
nymalen svartpeppar
0.5 dl parmesanostflagor
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär en skåra, (inte helt igenom), längs sidorna på smördegplattorna, så att det blir en cirka 2 centimeters kant, det går lätt med linjal och en liten vass kniv.
Lägg smördegsplattorna på en papprad plåt och grädda i nedre delen av ugnen cirka 15 minuter. Tryck ner plattorna i mitten innanför kanterna, så att de plattas till lite.
Hetta upp smör & olja i en stekpanna. Lägg i kantarellerna och stek dem 5–10 minuter. Låt eventuell vätska koka in helt och stek svamparna vackert gyllengula.
Lägg rucola i smördegsbona och toppa med kantareller. Salta och peppra. Garnera med parmesan.