Kantarellcappuccino med quesadillas

Du behöver 150 g kantareller färska 1 st purjolök smör 6 dl hönsbuljong 2 dl grädde salt och peppar Garnering: 50 g kantareller färska färsk...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 150 g kantareller färska
  • 1 st purjolök
  • smör
  • 6 dl hönsbuljong
  • 2 dl grädde
  • salt och peppar

Garnering:

50 g kantareller färska
färsk timjan

Quesadillas:

4 st Tortillas
150 g riven ost

Gör så här

1
Rensa svampen. Ansa, skölj och finhacka purjolöken. Fräs svamp och lök i smör på svag värme tills de mjuknar. Tillsätt buljong och grädde. Sjud under lock på svag värme i 30 minuter. Krydda. Kör i mixer till en luftig slät soppa. Servera med smörfrästa kantareller och strö på färska timjansblad.

2
Quesadillas:

3
Fördela osten över två tortillas. Lägg de andra två ovanpå och tryck ihop dem lätt. Grilla dem, ett åt gången, i våffeljärn. Eller lägg dem på en plåt och ugnsbaka dem i 15 minuter vid 200 grader. När osten smält är de färdiga att skäras i bitar.


Kommentar:
Klicka på länkarna för fler goda svamprecept.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top