RECEPT FRÅN IK

Kanellängd ”Tiramisu”

Av . Foto: Björn Tesch

Tillagningstid: 30 minuter
6 portioner

Du behöver

  • kanellängd ca 400 g
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk florsocker
  • 250 g mascarponeost
  • 2 msk kaffelikör eller nötlikör
  • 2 msk starkt kaffe
  • 1 msk kakao

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200 grader. Skär försiktigt av toppen av kanellängden med en vass kniv. Lägg botten på en bakpappersklädd plåt. Skär toppen i mindre bitar och sprid ut även dem på plåten. Ställ in plåten i ugnen och rosta i cirka 5–7 minuter, eller tills ytan på längden känns frasig och småbitarna börjar få lite färg. Låt svalna lite.

2

Vispa vispgrädden ganska hårt ihop med florsockret. Rör ihop den med mascarponeosten och likören, se till att blanda väl. Häll krämen i en sprits om du har.

3

Lägg upp kanellängdsbottnen på ett fat eller en bräda. Droppa över kaffet. Spritsa på krämen, eller klicka på med en sked (storleken på kanellängden avgör hur mycket kräm som går åt; det kan bli lite över).

4

Pudra över kakao och strö sedan de rostade, knapriga små bullbitarna över. Skär längden i bitar.


Kommentar:
Uppgradera en vanlig kanellängd till en läcker, snabbfixad efterrätt som hämtar inspiration från den italienska dessertklassikern tiramisu.

Recept