Kanelknäcke med stiltonröra

Du behöver 300 g stiltonost 2 dl crème fraîche Lätt crème fraîche. 1 nypa salt . Till kanelknäcket: 2 dl majsmjöl 2 dl vatten Hett...

Tillagningstid: 135 minuter
12 portioner

Du behöver

  • 300 g stiltonost
  • 2 dl crème fraîche Lätt crème fraîche.
  • 1 nypa salt .

Till kanelknäcket:

2 dl majsmjöl
2 dl vatten Hett vatten (kokande) T
0,5 dl rapsolja
1 dl sesamfrön
1 dl linfrön
1 dl solroskärnor
salt Efter smak.
kanel
solroskärnor Pudra över bröden.

Till stiltonröran:

Gör så här

1

Stiltonröra Smula ner osten i en bunke och mixa ihop med crème fraîche till en slät kräm. Smaka av med en nypa salt. Låt stå kallt, gärna ett dygn.

 

2

Stiltonröra Smula ner osten i en bunke och mixa ihop med crème fraîche till en slät kräm. Smaka av med en nypa salt. Låt stå kallt, gärna ett dygn.

 

3

Kanelknäcke Sätt ugnen på 100 grader. Blanda ihop alla ingredienser, utom salt och kanel, i en bunke. Smeten ska bli som en tjock gröt. Bred ut smeten på två papprade plåtar, så tunt som möjligt, med hjälp av en slickepott. Smula över lite flingsalt och avsluta med att pudra över ett tunt lager kanel.

 

4

Grädda bägge plåtarna i varmluftsugn i 1 timme (i vanlig ugn gräddas en plåt i taget). Stäng av värmen och låt brödet stå kvar ytterligare en timme på eftervärme. Ta ut och låt svalna. Förvara brödet torrt. 


Kommentar:
Stiltonröra är gott både på knäcke och på pepparkakor, eller som tillbehör på ostbrickan tillsammans med fikonmarmelad och päron.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top