Kalvsylta och rostade rotsaker

Du behöver 1 påse (900 g) frysta potatisklyftor med rotfrukter 2 msk olivolja flingsalt 1 ask (400 g) kalvsylta 4 msk bostongurka 1 dl creme...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 påse (900 g) frysta potatisklyftor med rotfrukter
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt
  • 1 ask (400 g) kalvsylta
  • 4 msk bostongurka
  • 1 dl creme fraiche
  • 1/2 msk fransk senap
  • salt

Gör så här

1
Bred ut potatis och rotsaker i en långpanna, ringla oljan över och rosta i ugnen enligt anvisning på påsen.

2
Skär kalvsyltan i skivor medan den är kylskåpskall. Garnera skivorna med bostongurka.

3
Rör samman creme fraiche med senap. Smaka av med salt.

4
Fördela rotsakerna på tallrikar, lägg syltaskivorna ovanpå och klicka dit sås. Servera genast innan kalvsyltan mjuknar.


Kommentar:
Näringsvärde
Kcal 500
Fett 20 g
Kolhydrat 58 g
Fibrer 10

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top