RECEPT FRÅN IK

Kalvragu med tagliatelle

Av .

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 5 st vitlöksklyftor finhackade
  • 400 g kalvfärs finmald
  • 2 st burkar hela tomater mixade eller mosade med en gaffel
  • 2 st citron skalet av båda, saften av en
  • vitpeppar och salt
  • 0.5 tsk socker
  • 0.5 kruka timjan bladen repade
  • olivolja
  • 400 g tagliatelle till kokning
  • Parmesan riven

Gör så här

1
Fräs vitlöken i lite olivolja utan att den tar färg. Sänk värmen, tillsätt kalvfärs och bryn färdig.
2
Tillsätt tomat, citronsaft och låt puttra ihop till tjockare konsistens.
3
Smaka av med citronzest (rivet citronskal), vitpeppar, ?–1 tesked salt och socker (behövs ej om tomaterna är söta). Tillsätt timjanbladen strax före servering.
4
Servera med nykokt tagliatelle och parmesan.

Recept // Fler nötköttrecept