Du behöver
- 1.5 kg kalvlägg i skivor
- 3 msk vetemjöl
- salt och svartpeppar
- 9 st smålök
- 2 st vitlöksklyftor finhackade
- olivolja till stekning
- 1 tsk rosmarin finhackad
- 1 msk timjan finhackad
- 3 dl vitt vin torrt
- 1 msk kalvfond
Ugnsrostade grönsaker:
1 kg delikatesspotatis
1 st blomkål liten
0.5 dl olivolja
flingsalt
bönor Smöriga
1 st schalottenlök
50 g smör
150 g haricots verts
1 st citron helst ekologisk
2 msk finhackade färska örter t ex timjan, persilja
Till servering:
1 dl oliver med kärna
grönsallad
Festa på mör kalv med vårens smaker. När köttet puttrat klart vänder du ner haricots verts, svängda med smör och citron. Passar härligt till de ugnsrostade grönsakerna.