Kalvfrikadeller i asiatisk buljong

Du behöver 300 g kalvfärs 0.5 tsk salt 1 krm svartpeppar nymalen 5 st salladslökar 1 st vitlöksklyfta stor 1 st citrongräs 0.5 st röd...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 300 g kalvfärs
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar nymalen
  • 5 st salladslökar
  • 1 st vitlöksklyfta stor
  • 1 st citrongräs
  • 0.5 st röd chili
  • 1 msk rapsolja
  • 13 dl vatten
  • 2 st hönsbuljongtärningar
  • 200 g shiitakesvamp gärna små
  • 200 g fullkornsnudlar
  • 100 g sojabönor frysta
  • lime salt

Gör så här

1
Blanda färs, salt och peppar. Rul­la till små bollar och ställ åt sidan.

2
Skär salladslöken i breda bitar. Skala och skiva vitlöken. Halvera citrongräset och banka det med knivskaftet. Strimla chilin. Fräs salladslöken i oljan utan att den får färg. Häll på vatten och lägg i buljongtärningar, vitlök, citrongräs, chili och svamp.

3
Låt buljongen koka upp. Lägg i nudlar, sojabönor och frikadeller. Dra åt sidan och låt stå i 3–4 minuter tills nudlarna är mjuka och frikadellerna genomkokta. Smaka av med limesaft och salt.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 486, Fett 13 g, Kolhydrater 63 g, Fibrer 4 g.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top