Du behöver
- 300 g kalvfärs
- 0.5 tsk salt
- 1 krm svartpeppar nymalen
- 5 st salladslökar
- 1 st vitlöksklyfta stor
- 1 st citrongräs
- 0.5 st röd chili
- 1 msk rapsolja
- 13 dl vatten
- 2 st hönsbuljongtärningar
- 200 g shiitakesvamp gärna små
- 200 g fullkornsnudlar
- 100 g sojabönor frysta
- lime salt
Gör så här
1
Blanda färs, salt och peppar. Rulla till små bollar och ställ åt sidan.
2
Skär salladslöken i breda bitar. Skala och skiva vitlöken. Halvera citrongräset och banka det med knivskaftet. Strimla chilin. Fräs salladslöken i oljan utan att den får färg. Häll på vatten och lägg i buljongtärningar, vitlök, citrongräs, chili och svamp.
3
Låt buljongen koka upp. Lägg i nudlar, sojabönor och frikadeller. Dra åt sidan och låt stå i 3–4 minuter tills nudlarna är mjuka och frikadellerna genomkokta. Smaka av med limesaft och salt.
Näringsvärde: Kcal 486, Fett 13 g, Kolhydrater 63 g, Fibrer 4 g.