Kalvfilé med höstsvamp

Du behöver 600 g kalvfilé gourmetsalt nymalen svartpeppar smör till stekning 150 g taggsvamp (eller annan svamp) 200 g karljohanssvamp putsad trattkantareller en handfull rensade...


4 portioner

Du behöver

  • 600 g kalvfilé
  • gourmetsalt nymalen svartpeppar
  • smör till stekning
  • 150 g taggsvamp (eller annan svamp)
  • 200 g karljohanssvamp putsad
  • trattkantareller en handfull rensade

Sås:

4 dl kalvfond
svamprens
1 dl marsalavin
1.5 tsk råsocker
1 dl vispgrädde

Gör så här

Krydda kalvfilén med salt och peppar och bryn den runt om i smör i en stekpanna i 5-7 minuter. Låt den vila i pannan under lock. Den ska vara rosa inuti. Koka upp kalvfonden med lite av svamprenset och koka på hög värme utan lock 5-7 minuter, så att buljongen kokar ihop lite grann. Häll i Marsalavin, koka ytterligare några minuter, smaksätt med råsocker och häll i grädden. Koka en stund på hög värme tills såsen blir lite simmig och servera den till kalvfilén. Skär svampen i mindre bitar och smörstek den. Skiva upp kalvfilén, servera med den goda såsen, svamp och rotfruktsgratäng.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top