Kålsoppa med nötfärs

Du behöver 200 g nötfärs olja att steka i salt och svartpeppar 200 g savojkål strimlad 150 g champinjoner skivade 10 cm purjolök strimlad 1...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 200 g nötfärs
  • olja att steka i
  • salt och svartpeppar
  • 200 g savojkål strimlad
  • 150 g champinjoner skivade
  • 10 cm purjolök strimlad
  • 1 st lime saften
  • 2 tsk fisksås
  • 2 tsk socker
  • 2 st buljongtärningar köttbuljong
  • 1.5 l vatten
  • persilja eller koriander

Gör så här

1
1 Stek köttfärsen i olja. Salta och peppra lätt.

2
2 Lägg i en kastrull tillsammans med kål, champinjoner, purjolök, limesaft, fisksås och socker. Smula i buljongtärningarna och häll över vatten. Koka upp och låt puttra i 15 minuter.

3
3 Smaka av med salt. Strö över persilja eller koriander vid servering. Servera gärna med ett gott bröd.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top