Kålrabbi med rökt kött

Du behöver 1 kg kålrabbi salt 1.5 msk smör margarin 2 msk vetemjöl 2.5 dl mjölk 1 st gräslök svartpeppar salt 1 tsk vitvinsvinäger Gör...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg kålrabbi
  • salt
  • 1.5 msk smör margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 2.5 dl mjölk
  • 1 st gräslök
  • svartpeppar
  • salt
  • 1 tsk vitvinsvinäger

Gör så här

1
Skala och strimla kålrabbin. Lägg den i kokande saltat vatten och låt den koka cirka 3 minuter. Häll av kokvattnet, men spara det.

2
Fräs matfett och mjöl i en kastrull. Späd med mjölken och 2 dl kokvatten.

3
Låt sjuda 3 minuter. Rör om under tiden. Lägg i kålrabbistrimlorna. Tillsätt finklippt gräslök och smaksätt med peppar, salt och vinäger.

4
Servera stuvningen med rökt kött av valfritt slag och kokt potatis.


Kommentar:
Kålrabbin är en av trädgårdens doldisar. Egentligen bara känd av entusiaster.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top