Kalops med kokt potatis och rödbetor

Du behöver 2 kg högrev eller bringa 2 st gula lökar 2 st morötter smör till stekning 0.5 msk mjöl 6 st lagerblad 12.5 st...


6 portioner

Du behöver

  • 2 kg högrev eller bringa
  • 2 st gula lökar
  • 2 st morötter
  • smör till stekning
  • 0.5 msk mjöl
  • 6 st lagerblad
  • 12.5 st kryddpepparkorn
  • 4.5 st kryddnejlikor
  • 2 msk ansjovisspad
  • salt och peppar

Till servering:

potatis kokt och mjölig
rödbetor inlagda

Gör så här

1
Skär köttet i cirka 4 centimeter stora bitar. Skala och skär lök och morot i stora bitar.

2
Bryn köttet väl runt om i smör i en stekgryta av gjutjärn. Salta och peppra. Pudra över lite mjöl, rör om väl och tillsätt vatten så att det täcker köttet och grönsakerna. Lägg i alla kryddor samt ansjovisspadet.

3
Låt köttet sjuda på svag värme cirka 1 1/2 tim. Rör om då och då så att inget bränner vid.

4
Smaka av med salt och peppar innan du serverar direkt ur grytan tillsammans med potatis och rikligt med inlagda rödbetor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top