Du behöver
- 2 kg högrev eller bringa
- 2 st gula lökar
- 2 st morötter
- smör till stekning
- 0.5 msk mjöl
- 6 st lagerblad
- 12.5 st kryddpepparkorn
- 4.5 st kryddnejlikor
- 2 msk ansjovisspad
- salt och peppar
Till servering:
potatis kokt och mjölig
rödbetor inlagda
Gör så här
1
Skär köttet i cirka 4 centimeter stora bitar. Skala och skär lök och morot i stora bitar.
2
Bryn köttet väl runt om i smör i en stekgryta av gjutjärn. Salta och peppra. Pudra över lite mjöl, rör om väl och tillsätt vatten så att det täcker köttet och grönsakerna. Lägg i alla kryddor samt ansjovisspadet.
3
Låt köttet sjuda på svag värme cirka 1 1/2 tim. Rör om då och då så att inget bränner vid.
4
Smaka av med salt och peppar innan du serverar direkt ur grytan tillsammans med potatis och rikligt med inlagda rödbetor.