Du behöver
- 2.5 st äggulor
- 0.75 dl strösocker
- 0.5 st vaniljstång urskrapad
- citronsaft av 1/2 citoron
- 1 tsk citronskal finrivet
- 1.5 l lättfil
Gör så här
Vispa äggulor och socker till luftigt skum. Smaksätt med de urskrapade kornen ur vaniljstången, citronsaft och rivet citronskal. Häll upp i en tillbringare, häll i lättfilen och rör om väl. Ställ kallt till serveringen. Servera med små kardemummaskorpor, kammarjunkare.
Kommentar:
Kammarjunkare är små kardemummaskorpor serveras till dansk kallskål. Kallskål är en dansk klassiker som äts morgon, middag, kväll i Danmark under sommarhalvåret. Välj glutenfria skorpor till vid glutenintolerans.
Kammarjunkare är små kardemummaskorpor serveras till dansk kallskål. Kallskål är en dansk klassiker som äts morgon, middag, kväll i Danmark under sommarhalvåret. Välj glutenfria skorpor till vid glutenintolerans.