Du behöver
- 5 dl vetemjöl
- 1 dl strösocker
- 150 g smör
- 2 st ägg
- saft av 1 citron
- 175 g smör
- 2 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 3.5 st ägg
- 4.5 st äpplen syrliga
- vispgrädde
- citron skal av
- vanilj
Botten:
Fyllning:
Tillbehör:
Gör så här
1
Blanda mjöl och socker i en bunke och hacka ner smöret. Tillsätt ägg och citronsaft och blanda ihop allt och låt degen vila 1 timme. Sätt ugnen på 175 grader.
2
Klä en pajform med degen. Rör samman smör och socker till fyllningen. Tillsätt vaniljsocker och ett ägg i taget. Riv äpplena grovt och blanda ner dem i smeten. Fyll pajskalet och grädda 30-40 minuter.
3
Servera kakan ljummen med lättvispad grädde smaksatt med citronskal och vanilj.
Kommentar:
Duka upp en vårbuffé med inspiration från kryddornas och dofternas Provence. Lena Linderholm, hängiven matlagare och konstnär, bjuder på sina bästa rätter.
Duka upp en vårbuffé med inspiration från kryddornas och dofternas Provence. Lena Linderholm, hängiven matlagare och konstnär, bjuder på sina bästa rätter.