Kall fläskfilé med timjan

Du behöver 2 st fläskfilé à ca 450 g smör till stekning salt svartpeppar 2 dl vitt vin 2 dl vatten 5.5 st lagerblad 3...


10 portioner

Du behöver

  • 2 st fläskfilé à ca 450 g
  • smör till stekning
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl vatten
  • 5.5 st lagerblad
  • 3 msk färsk timjan eller 1

Gör så här

1
Torka av filéerna och hetta upp en stor stekpanna. Lägg i en smörklick och sedan de båda köttbitarna. Bryn dem runt om och krydda ordentligt med salt och peppar. Lägg på ett lock och låt köttbitarna puttra cirka 15 minuter, beroende på tjocklek.

2
Ta upp dem och låt svalna. Skiva filén i 2 mm tunna skivor och rada upp dem tätt på ett fat med kant. Häll över vitt vin, vatten, lagerblad och timjan. Förvara i kylen några timmar eller till nästa dag.

3
Servera med örtolja och droppa eventuellt citron över. (Klicka på rubriken nedan för recept.)


Kommentar:
Ett inslag i menyn “Knytis med fläskfilé” som ingår i temadesten “Knyt ihop ett kalas”. Övriga rätter i menyn hittar du nedan. Fler festidéer hittar du om du klickar på “Temafester” i Kökets vänstermeny.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top