Du behöver
- 8 dl kycklingbuljong
- 1.5 msk smör eller margarin
- 0.5 st silverlök finhackad
- 0.25 st purjolök strimlad
- 1 st vitlöksklyfta finhackad
- 0.5 st morot finhackad
- 3 st avokado
- 1 dl matlagningsyoghurt
- 1 dl crème fraîche
- 1 msk lime pressad
- 2 msk olivolja
- salt
Garnering:
lök finhackad
koriander finhackad
Gör så här
1
Gör i ordning buljongen, ställ den i kylen så att den blir riktigt kall.
2
Smält matfettet, tillsätt lök, purjo, vitlök, morot och två dl buljong. Koka tills det tjocknar, ca 25 minuter. Ställ i kylen.
3
Skala och kärna ur avokadorna.
4
Häll sex dl buljong i en matberedare, lägg i avokadorna och kör tills det blir slätt. Sila. Tillsätt yoghurt och crème fraiche.
5
Kör den kokta grönsaksblandningen till en puré i matbere-daren. Rör ner den i avokado-blandningen. Tillsätt limejuice och olivolja. Smaka av med salt. Om soppan är för tjock kan den spädas med buljong.
6
Servera soppan i skålar på bädd av krossad is. Garnera med lök och koriander.