Kall avokadosoppa

Du behöver 8 dl kycklingbuljong 1.5 msk smör eller margarin 0.5 st silverlök finhackad 0.25 st purjolök strimlad 1 st vitlöksklyfta finhackad 0.5 st morot...


4 portioner

Du behöver

  • 8 dl kycklingbuljong
  • 1.5 msk smör eller margarin
  • 0.5 st silverlök finhackad
  • 0.25 st purjolök strimlad
  • 1 st vitlöksklyfta finhackad
  • 0.5 st morot finhackad
  • 3 st avokado
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 msk lime pressad
  • 2 msk olivolja
  • salt

Garnering:

lök finhackad
koriander finhackad

Gör så här

1
Gör i ordning buljongen, ställ den i kylen så att den blir riktigt kall.

2
Smält matfettet, tillsätt lök, purjo, vitlök, morot och två dl buljong. Koka tills det tjocknar, ca 25 minuter. Ställ i kylen.

3
Skala och kärna ur avokadorna.

4
Häll sex dl buljong i en matberedare, lägg i avokadorna och kör tills det blir slätt. Sila. Tillsätt yoghurt och crème fraiche.

5
Kör den kokta grönsaksblandningen till en puré i matbere-daren. Rör ner den i avokado-blandningen. Tillsätt limejuice och olivolja. Smaka av med salt. Om soppan är för tjock kan den spädas med buljong.

6
Servera soppan i skålar på bädd av krossad is. Garnera med lök och koriander.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top