Kalkonwraps med sallad och äppeltsatsiki

Du behöver 500 g kalkonfilé 2 msk smör eller margarin 4 st vete-tortillas 3.5 dl rucolasallad 2 st tomater skivade 1 st rödlök skivad 1...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g kalkonfilé
  • 2 msk smör eller margarin
  • 4 st vete-tortillas
  • 3.5 dl rucolasallad
  • 2 st tomater skivade
  • 1 st rödlök skivad
  • 1 dl solrosskott

Tsatsiki:

3 st äpplen rivna
1 msk curry
2 dl matlagningsyoghurt
citronsaft lite pressad

Gör så här

1
Blanda samman alla ingredienserna till tsatsikin och låt den stå svalt en stund.

2
Skär kalkonfilén i strimlor. Smält matfettet i en stekpanna och fräs upp köttet. Salta och peppra. Fördela kalkon, rucolasallad, tomat och lök samt solrosskott på tortillorna. Klicka lite tsatsiki på varje wrap, och vik ihop till en strut. Placera wrapsen i glas när du serverar, så står de bra och stadigt.


Kommentar:
Prova även våra andra läckra recept med kalkon och anka!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top