Du behöver
- 550 g kalkonbröst
- 6 msk lättyoghurt naturell
- 3 msk jordnötssmör slätt eller chunky
- 2 msk apelsinskal rivet
- 4 msk apelsin pressad
- 1 st chili urkärnad, hackad
- 1 msk ingefärsrot riven färsk
- 6 dl olja till fritering
Garnering:
apelsinklyftor, slätbladig persilja
chili hackad röd
Tillbehör:
satésås (recept se länken)
kryddig rissallad (recept se länken)
Gör så här
1
Skär kalkonbröstet i strimlor och lägg dem i en grund skål. Blanda yoghurt, jordnötssmör, apelsinskal, apelsinsaft, chili och ingefära. Häll marinaden över kalkonen och rör om. Täck över och marinera i minst 30 minuter i kylskåp. Rör om då och då.
2
Hetta upp oljan i fonduegrytan till 190 grader och flytta den sedan försiktigt till det tända spritköket.
3
Trä kalkonstrimlorna på fonduegafflar och koka i den heta oljan i 2-4 minuter. Låt dem rinna av på hushållspapper. Garnera med apelsinklyftor, persilja och chili och servera med sås, rissallad och bröd.
Recept ur Fonduekokboken/ICA bokförlag. För fler fondue-recept klicka på länkarna.