Du behöver

  • 550 g kalkonbröst
  • 6 msk lättyoghurt naturell
  • 3 msk jordnötssmör slätt eller chunky
  • 2 msk apelsinskal rivet
  • 4 msk apelsin pressad
  • 1 st chili urkärnad, hackad
  • 1 msk ingefärsrot riven färsk
  • 6 dl olja till fritering
  • Garnering:

    apelsinklyftor, slätbladig persilja

  • chili hackad röd
  • Tillbehör:

    satésås (recept se länken)

    kryddig rissallad (recept se länken)

Gör så här

1
Skär kalkonbröstet i strimlor och lägg dem i en grund skål. Blanda yoghurt, jordnötssmör, apelsinskal, apelsinsaft, chili och ingefära. Häll marinaden över kalkonen och rör om. Täck över och marinera i minst 30 minuter i kylskåp. Rör om då och då.
2
Hetta upp oljan i fonduegrytan till 190 grader och flytta den sedan försiktigt till det tända spritköket.
3
Trä kalkonstrimlorna på fonduegafflar och koka i den heta oljan i 2-4 minuter. Låt dem rinna av på hushållspapper. Garnera med apelsinklyftor, persilja och chili och servera med sås, rissallad och bröd.

Kommentar:
Recept ur Fonduekokboken/ICA bokförlag. För fler fondue-recept klicka på länkarna.


Recept // Fler kyckling & fågelrecept