Du behöver
- 0.5 st purjolök
- 200 g champinjoner
- 400 g kalkonfilé
- salt och peppar
- 0.5 dl vatten
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl jordnötssmör med bitar i
- 1 st lime saften
Till servering
nykokt pasta
finrivet limeskal
hackade jordnötter
Gör så här
Snitta och skölj purjon väl, skiva tunt. Ansa och skiva svampen. Tärna kalkonfilén.
Stek purjon i smör på låg värme, den ska bli mjuk och glansig. Stek svamp och kalkon var för sig i hetare panna till fin färg. Salta och peppra. Lägg över det stekta i en gryta allteftersom. Vispa ur stekpannan med vattnet.
Rör ner steksky, vispgrädde och jordnötssmör i grytan. Låt alltsammans småkoka i 5 minuter, rör då och då. Rör ner limesaft, smaka av med salt. Späd med lite vatten om såsen känns väl tjock.
Servera såsen med pasta, finrivet limeskal och hackade jordnötter.
Här får den gräddiga pastasåsen smak av jordnötssmör och pressad lime, perfekt ihop med med kalkonkött.