Kalkonmacka med wasabi

Du behöver 1 dl crème fraîche 1/2–1 tsk wasabi 2 msk sesamfrön salt 4 st levainbröd eller lantbröd, i stora skivor smör 1 st avokado...

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 dl crème fraîche
  • 1/2–1 tsk wasabi
  • 2 msk sesamfrön
  • salt
  • 4 st levainbröd eller lantbröd, i stora skivor
  • smör
  • 1 st avokado skalad och skivad
  • 90 g kalkonbröst rökt, i tunna skivor

Gör så här

1
Rör ihop creme fraiche och wasabi. Rosta sesamfröna i het torr panna någon minut, salta.

2
Bred smör på brödskivorna, lägg på avokado och kalkon på två av dem, ringla över wasabikrämen och strö över sesamfröna. Lägg på de övriga brödskivorna och dela mitt itu.

3
Slå in i smörpapper och lägg i en smörgåsask.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top