Du behöver

  • 500 g fläskfärs
  • olja att steka i
  • 3 näve vitkål
  • salt och vitpeppar
  • 2.5 dl vatten
  • 1 st buljongtärning
  • tillbehör

  • kokt potatis
  • lingonsylt

Gör så här

1
Fräs färsen i lite olja. Strimla vitkålen och bryn också den i några minuter salta och peppra.
2
Varva färs och kål i en gryta. Tillsätt vatten och buljongtärning och låt puttra medan potatisen kokar, cirka 25 minuter.
3
Servera grytan med potatis och lingonsylt.

Kommentar:
"Vitkål är ett bra och nyttigt sätt att dryga ut köttfärs. Smaken påminner mycket om kålpudding och lingonsylten ger syrligt sting till det hela. Gör gärna dubbel sats och frys in." Malin Ottosson, Icakurirens matredaktion

Recept // Fler köttfärsrecept