Kaffemarinerad anka

Du behöver 2 st ankbröst (800 g) 2 st matbananer 2 dl matolja Till marinaden 2 st chilifrukt 5 cm färsk ingefära 2 st kanelstänger...


4 portioner

Du behöver

  • 2 st ankbröst (800 g)
  • 2 st matbananer
  • 2 dl matolja

Till marinaden

2 st chilifrukt
5 cm färsk ingefära
2 st kanelstänger
1 msk kardemummafrö gröna
0.5 dl farinsocker
5 dl kaffe starkt

Gör så här

1
Kärna ur chilifrukterna och skär dem i skivor.

2
Skär ingefäran i mindre bitar. Lägg alla ingredienserna i kaffet och koka samman i 10 minuter. Låt svalna.

3
Skär flera snitt i ankans fettlager med en vass kniv. Lägg ankbrösten i kaffemarinaden över

4
natten i kylskåpet. Grilla ankan i en torr och het stekpanna med fettet nedåt. Stek ankan tre minuter på varje sida. Lägg ankbrösten i en ugnssäker form och efterstek i 180 graders värme tills innertemperaturen är 56 grader. Använd en stektermometer. Låt ankbrösten vila tio minuter invirade i folie innan de serveras. Skär matbananerna i långa tunna skivor. Fritera i matolja tills de blir gyllene. Låt skivorna rinna av på hushållspapper. Garnera rätten med några skivor banan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top