Kaffekyckling med couscous

Du behöver 1/2 dl snabbkaffepulver 1 msk nystött svartpeppar 1 msk nystötta korianderfrön 1/2 msk malen kanel 1 msk salt 1 msk brun farin cirka...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1/2 dl snabbkaffepulver
  • 1 msk nystött svartpeppar
  • 1 msk nystötta korianderfrön
  • 1/2 msk malen kanel
  • 1 msk salt
  • 1 msk brun farin
  • cirka 1 kg kycklinglår med ben
  • 4 rödlökar
  • 2–4 vitlöksklyftor
  • 1 röd chilifrukt
  • 4–8 bitar skalad palsternacka eller rotselleri
  • 3 apelsiner
  • cirka 5 dl hönsbuljong
  • 4 portioner (fullkorns)couscous
  • 75–100 g russin
  • en handfull pistagenötter, skalade
  • 1 1/2 dl matyoghurt
  • rivet skal av 1 apelsin
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar

Gör så här

1
Värm ugnen till 225 grader. Blanda kryddorna med salt och farin. Gnid in varje kycklinglår med kryddblandningen.

2
Lägg i oljad ugnspanna bredvid oljade klyftor av lök, chili, rotsaker och apelsiner. Stek mitt i ugnen cirka 25 minuter, tills kycklingen är genomstekt. Prova genom att skära i den största och kolla. Om kanterna börjar bli brända – täck med alfolie.

3
Koka upp buljong enligt couscouspaketets anvisning, blanda i couscous och russin och låt stå och svälla. Rör runt med gaffel och blanda i nötkärnor före servering.

4
Blanda yoghurten med apelsinriv, salt och peppar. Klicka på vid bordet.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top