Du behöver
- 1/2 dl snabbkaffepulver
- 1 msk nystött svartpeppar
- 1 msk nystötta korianderfrön
- 1/2 msk malen kanel
- 1 msk salt
- 1 msk brun farin
- cirka 1 kg kycklinglår med ben
- 4 rödlökar
- 2–4 vitlöksklyftor
- 1 röd chilifrukt
- 4–8 bitar skalad palsternacka eller rotselleri
- 3 apelsiner
- cirka 5 dl hönsbuljong
- 4 portioner (fullkorns)couscous
- 75–100 g russin
- en handfull pistagenötter, skalade
- 1 1/2 dl matyoghurt
- rivet skal av 1 apelsin
- 1/2 tsk salt
- 1 krm nymalen svartpeppar
Gör så här
1
Värm ugnen till 225 grader. Blanda kryddorna med salt och farin. Gnid in varje kycklinglår med kryddblandningen.
2
Lägg i oljad ugnspanna bredvid oljade klyftor av lök, chili, rotsaker och apelsiner. Stek mitt i ugnen cirka 25 minuter, tills kycklingen är genomstekt. Prova genom att skära i den största och kolla. Om kanterna börjar bli brända – täck med alfolie.
3
Koka upp buljong enligt couscouspaketets anvisning, blanda i couscous och russin och låt stå och svälla. Rör runt med gaffel och blanda i nötkärnor före servering.
4
Blanda yoghurten med apelsinriv, salt och peppar. Klicka på vid bordet.