Kaffegifflar med apelsinmarmelad

Du behöver 100 g smör mjukt 2 msk strösocker 1 st ägg 3 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 4 msk kaffegrädde 1 dl apelsinmarmelad 1...

Tillagningstid: 60 minuter
16 portioner

Du behöver

  • 100 g smör mjukt
  • 2 msk strösocker
  • 1 st ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 msk kaffegrädde
  • 1 dl apelsinmarmelad
  • 1 st ägg till pensling
  • pärlsocker

Gör så här

1
Rör smör och socker med elvispen. Vispa in ägget. Sikta samman vetemjöl och bakpulver och blanda ner det omväxlande med grädden.

2
Ta upp degen och arbeta den samman för hand på rikligt mjölad bakbänk. Forma två runda platta degbitar med storlek som en assiett (15–17 centimeter). Packa in dem i plast och låt dem vila ungefär en timme i kylskåp.

3
Kavla ut varje degbit till en rund kaka, cirka 30 centimeter i diameter. Sporra varje kaka i 8 snibbar. Bred lite marmelad på varje och rulla samman från den breda

4
änden. Lägg gifflarna med snibben nedåt på papprad plåt. Pensla med ägg och strö på pärlsocker.

5
Grädda gifflarna mitt i ugnen i 200 grader 12–15 minuter till

6
gyllenbrun färg. Gifflarna är bäst då de är nybakade.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top