Kabanossgryta med surkål

Du behöver 200 g kabanosskorv skuren i mindre bitar 1 st gul lök hackad 1.5 tsk olivolja 200 g bönor vita på burk 0.5 st...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 200 g kabanosskorv skuren i mindre bitar
  • 1 st gul lök hackad
  • 1.5 tsk olivolja
  • 200 g bönor vita på burk
  • 0.5 st burk krossade tomater
  • 1 st röd paprika skuren i bitar
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk färsk persilja
  • 1 dl surkål från burk

Tillbehör:

bröd Färskt

Gör så här

1
Stek kabanoss och lök i en järngryta eller liknande med lite olja i 2–3 minuter.

2
Tillsätt bönor, krossade tomater och paprika. Låt grytan koka samman i cirka fem minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.

3
Lägg upp kabanossgrytan på tallrikar. Strö över rikligt med färsk persilja och toppa anrättningen med surkål.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top