Julskinka senapsgriljerad

Julskinkans goda sälta matchas med kryddiga katrinplommon

Tillagningstid: 20 minuter
12 portioner

Du behöver

  • 1 st äggula
  • 3 msk senap gärna osötad
  • 1 msk honung
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk potatismjöl
  • 4 msk ströbröd

Till garnering

grönkål
senap
1 st skinka färdigkokt, cirka 3 kg.

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200 grader. Ta bort nät och svål på skinkan och lägg den på ett ugnssäkert fat. Blanda äggula, senap, honung, socker och potatismjöl. Bred blandningen över skinkan. Sikta över ströbrödet. 

2

 Griljera i nedre delen av ugnen tills den fått fin färg, 10–15 minuter. Ställ skinkan kallt. 

3

Skär i skivor och garnera med grönkål. Servera med
katrinplommon och senap.


Kommentar:
Tips! Griljera dagen före jul-afton och förvara i kylskåpet.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top