Julskinka

Du behöver 4 kg skinka lättrimmad Griljering: 5 msk senap svensk 3 msk fransk senap 1 msk potatismjöl 1 st ägg 1 dl ströbröd Garnering:...


12 portioner

Du behöver

  • 4 kg skinka lättrimmad

Griljering:

5 msk senap svensk
3 msk fransk senap
1 msk potatismjöl
1 st ägg
1 dl ströbröd

Garnering:

nejlika rosmarin

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader. Skölj den rimmade skinkan i kallt vatten. Slå in den i alfolie. Stick in en termometer i tjockaste delen. Lägg den med svålsidan upp på en ugnsplåt.

2
Sätt in den längst ner i ugnen. Baka skinkan tills termometern visar på 72 grader. Det tar cirka 60-75 minuter per kilo skinka, beroende på skinkans form.Låt den svalna något innan du tar bort eventuellt nät.

3
Sätt ugnen på 200 grader.

4
Dra av svålen och griljera skinkan medan den fortfarande är varm. Blanda senapssorterna, potatismjöl och ägg. Bred blandningen generöst över skinkan. Sikta över ströbröd och sätt in skinkan i ugnen i 10-15 minuter så att den får vacker färg.

5
Stick eventuellt i nejlikor och/eller strö över stött rosmarin.


Kommentar:
Att garnera skinkan med nejlikor ger den en kryddig smak. Du kan låta bli det momentet om du vill ha en mer neutral smak på skinkan.
Det här receptet är en del av Hemma bästs julbord 1998. För fler recept klicka på länkarna!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top