Julsenap med whiskysmak

Du behöver 100 g bruna senapsfrön 1 dl vatten 2 tsk Colemans senapspulver 1 msk whisky 2 msk honung 1 msk rapsolja 1 msk rödvinsvinäger...

Tillagningstid: 35 minuter
200 portioner

Du behöver

  • 100 g bruna senapsfrön
  • 1 dl vatten
  • 2 tsk Colemans senapspulver
  • 1 msk whisky
  • 2 msk honung
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 krm salt

Gör så här

1
Krossa senapsfröna med en kanonkula eller i en kannmixer. Rör ut dem i vattnet och låt svälla i 10 minuter.

2
Smaksätt med senapspulver, whisky, honung, olja, vinäger och salt.

3
Gör senapen i god tid, den smakar bäst efter någon vecka. Tycker du den är för torr så späd bara med lite vatten.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top