Julkryddrostad fläsksida

Du behöver 600 g fläsksida färsk 0.5 tsk kanel malen 0.5 tsk kardemumma malen 0.5 tsk kryddnejlika malen 0.5 tsk ingefära torkad 0.5 tsk svartpeppar...


8 portioner

Du behöver

  • 600 g fläsksida färsk
  • 0.5 tsk kanel malen
  • 0.5 tsk kardemumma malen
  • 0.5 tsk kryddnejlika malen
  • 0.5 tsk ingefära torkad
  • 0.5 tsk svartpeppar nymalen
  • 1 tsk salt

Gör så här

1
Blanda alla kryddor. Gnid in fläsket med kryddblandningen. Rosta i ugn på 200 grader i 20 minuter. Sänk ugnstemperaturen till 100 grader och rosta vidare tills fläsket har en innertemperatur på 90 grader, använd stektermometer.

2
Det tar cirka 2 timmar.


Kommentar:
Det tar ca 2 1/2 timme. Årets kock 2011 Tomas Diederichsen bjuder på julmaten.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top