Julköttbullar med färsk korv

Du behöver 200 g färsk korv t ex ros­marin- eller fänkålskryddad 1 st ägg 1 st kokt potatis kall, grovriven 3 msk filmjölk eller gräddfil...

Tillagningstid: 50 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 200 g färsk korv t ex ros­marin- eller fänkålskryddad
  • 1 st ägg
  • 1 st kokt potatis kall, grovriven
  • 3 msk filmjölk eller gräddfil
  • 0.5 tsk salt
  • 1-2 krm svartpeppar
  • 400 g nötfärs
  • smör och rapsolja till stekning

Till garnering

rosmarinblad
flingsalt

Gör så här

1

Klipp upp skinnet på korven och ta ur korvfärsen.

2

Blanda ägg, potatis, filmjölk, salt och peppar i en bunke. Blanda i korvfärsen och nötfärsen till en jämn färs. 

3

Forma färsen till jämna, fina bullar på vattensköljd skärbräda. 

4

Hetta upp smör och rapsolja i en stekpanna. Bryn bullarna i 3–4 omgångar. Skaka pannan så att de blir brynta runtom. Minska sedan värmen, lägg alla köttbullar i pannan och efterstek dem utan lock cirka 5 minuter.

5

Garnera med rosmarinblad och flingsalt. 

6

Tips: Stek gärna en provköttbulle innan du rullar bullarna.


Kommentar:
Ett smart sätt att sätta smak på julköttbullar är att använda en kryddig färskkorv i smeten.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top