Julköttbullar med chilisås

Du behöver 600 g blandfärs 1 tsk salt 0,25 tsk svartpeppar 1 tsk lökpulver 1 msk chilisås av ketchuptyp 1 st ägg 1 st kokt...

Tillagningstid: 30 minuter
7 portioner

Du behöver

  • 600 g blandfärs
  • 1 tsk salt
  • 0,25 tsk svartpeppar
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 msk chilisås av ketchuptyp
  • 1 st ägg
  • 1 st kokt kall potatis grovriven
  • 3 msk filmjölk
  • 3-4 msk smör och rapsolja

Till garnering

1-2 msk strimlad bladpersilja
nymalen svartpeppar

Gör så här

1

Blanda färs, salt, peppar, lökpulver, chilisås, ägg, potatis och filmjölk väl i en skål.  

2

Forma färsen till jämna, fina bullar på vattensköljt skärbräde.

3

Hetta upp smör och olja i en stekpanna. Lägg i köttbullarna och bryn dem, inte för många åt gången. Skaka pannan så att de blir brynta runtom. Ta upp de brynta bullarna på ett fat. Minska sedan värmen, lägg tillbaka alla brynta bullar i pannan och efterstek utan lock 5–8 minuter. Peppra och strö över persiljan inför serveringen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top