Julkorv med purjomos och morot

Du behöver vatten och salt till 4 port potatismos 4 st morötter 2 st julkorv 1 st lagerblad 0.5 st purjolök det grönaste 2 msk...

Tillagningstid: 20 minuter
1 portion

Du behöver

  • vatten och salt till 4 port potatismos
  • 4 st morötter
  • 2 st julkorv
  • 1 st lagerblad
  • 0.5 st purjolök det grönaste
  • 2 msk smör
  • 4 prt potatismospulver
  • salt vitpeppar, (strösocker)

Gör så här

Koka upp vattnet i rymlig kastrull, salta. Skala och klyv morötterna och sjud dem under lock i vattnet liksom korvarna, befriade från sina plastskinn, samt ett lagerblad cirka 5 minuter. Lägg i purjon, sjud 3 minuter till och fiska så upp korv, rötter och blad, håll varmt. Klicka smör i vattnet, vispa i potatismospulver, salta, peppra, sockra om du vill. Lägg tillbaka skivad korv och rötter bredvid moset och servera med wasabi.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top