Jordgubbstårta med myntavingar

Du behöver 1.5 l jordgubbar 1.5 dl rödvinsgelè 1 st tårtbotten (tredelad) köpt 1 dl fruktlag från t ex konserverad aprikos eller 1 dl äppeljuice...


10 portioner

Du behöver

  • 1.5 l jordgubbar
  • 1.5 dl rödvinsgelè
  • 1 st tårtbotten (tredelad) köpt
  • 1 dl fruktlag från t ex konserverad aprikos eller 1 dl äppeljuice
  • 8 dl vispgrädde
  • 2 msk strösocker
  • färska myntablad

Gör så här

1
Plocka ut de 12 största och finaste jordgubbarna att garnera med. Tvätta dem inte så att ytan blir fuktig, utan skaka dem i en torr handduk om nödvändigt.

2

3
Smält gelén och låt den svalna tills den börjar skrynkla sig. Doppa då de fina bären i gelén och sätt dem på ett kakgaller att rinna av medan tårtan fylls.

4

5
Snoppa och skiva de övriga jordgubbarna.

6
Lägg en av bottnarna på tårtfatet, de övriga på en skärbräda. Stänk bottnarna med fruktlag eller äppeljuice.

7

8
Vispa grädden och sockret till fast skum. Bred grädde på bottnen på fatet, fördela hälften av de skivade jordgubbarna över. Täck med mittenbotten, bred på grädde och fördela resten av jordgubbarna.

9

10
Lägg på sista bottnen. Bred på ett tunt lager grädde. Bred grädde runt kanten om så önskas. Spritsa ett glest gallermönster på toppen, och spritsa stavar runt kanten om grädden räcker.

11

12
Garnera med de geleade jordgubbarna i gräddgallret på toppen. Sätt myntablad runt kanten. Förvara tårtan i kylskåp tills serveringsdags. Tårtan kan göras färdig 2–3 timmar före servering.


Kommentar:
1 tårta, cirka 8-10 portioner.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top