Jordgubbsspegel med kryddor

Du behöver 4 dl jordgubbar (frysta går bra) Kryddlag: 1 dl vitt vin 2 msk äppeljuice koncentrerad 1 st kanelstång 1 bitar ingefära 8 st...


4 portioner

Du behöver

  • 4 dl jordgubbar (frysta går bra)

Kryddlag:

1 dl vitt vin
2 msk äppeljuice koncentrerad
1 st kanelstång
1 bitar ingefära
8 st kryddnejlikor
0.5 tsk kardemummakärnor

Gör så här

1
Koka vinet och äppeljuicen med kryddorna cirka 15 minuter och låt svalna.

2
Mixa jordgubbarna i en matberedare. Sila kryddlagen, späd jordgubbssåsen med den och fortsätt att mixa såsen slät.


Kommentar:
Det här receptet ingår i Icakurirens meny “Grön jul”. För fler recept i menyn klicka på länkarna. Servera såsen ljummen eller varm till saffranskaka med kesella.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top