Jordgubbssallad med mozzarella

Du behöver 0.5 dl pinjenötter 2 l jordgubbar 250 g buffelmozzarella 2 msk balsamicokräm 1 msk olivolja flingsalt nymalen svartpeppar 0.5 kruka basilika Gör så...

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 0.5 dl pinjenötter
  • 2 l jordgubbar
  • 250 g buffelmozzarella
  • 2 msk balsamicokräm
  • 1 msk olivolja
  • flingsalt nymalen svartpeppar
  • 0.5 kruka basilika

Gör så här

1
Rosta pinjenötterna till fin färg i en torr het stekpanna.

2
Snoppa jordgubbarna och halvera eller kvarta dem.

3
Lägg upp i en fin skål. Riv mozzarellan i bitar och lägg den på jordgubbarna.

4
Ringla över balsamicokräm och olivolja, strö över pinjenötter, salta och peppra och riv över basilikablad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top