RECEPT FRÅN IK

Jordgubbspajer med marsipankräm

Av . Foto: Tia Borgsmidt

Tillagningstid: 60 minuter
8 stycken

Du behöver

    Mördeg

  • 100 g smör
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 1 st äggula
  • Fyllning

  • 100 g mörk choklad
  • Marsipankräm

  • 2 dl mjölk
  • 1 st äggula
  • 2 msk strösocker
  • 1 st vaniljstång frön från
  • 1 msk majsstärkelse
  • 75 g marsipan
  • Garnering

  • 18 st jordgubbar
  • 2 dl äppelgelé

Gör så här

1

Mördeg   Finfördela smöret i mjöl och socker, gärna i matberedare. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt samman till en deg. Låt vila kallt i 30 minuter.

2

Smörj 8 små pajformar, 7–8 cm i diameter. Dela degen i 8 bitar. Kavla ut en del i taget på mjölat bakbord. Lägg den utkavlade degen i formarna och förgrädda i 10 minuter. Låt svalna.

3

Fyllning Smält chokladen över vattenbad. Pensla insidan av pajskalen med chokladen, låt stelna.

4

Marsipankräm Blanda mjölk, äggula, socker, vaniljfrön, majsstärkelse och marsipan i en kastrull. Värm under omrörning tills det kokar. Häll krämen i en skål och strö över lite socker. Låt kallna i kylen.

5

Garnering Fördela krämen i pajskalen. Lägg på halverade jordgubbar. Smält gelén och skeda den över jordgubbarna. Låt stelna i kylen.


Recept