Du behöver
Mördeg
100 g smör
2,5 dl vetemjöl
2 msk strösocker
1 st äggula
Fyllning
100 g mörk choklad
Marsipankräm
2 dl mjölk
1 st äggula
2 msk strösocker
1 st vaniljstång frön från
1 msk majsstärkelse
75 g marsipan
Garnering
18 st jordgubbar
2 dl äppelgelé
Gör så här
Mördeg Finfördela smöret i mjöl och socker, gärna i matberedare. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt samman till en deg. Låt vila kallt i 30 minuter.
Smörj 8 små pajformar, 7–8 cm i diameter. Dela degen i 8 bitar. Kavla ut en del i taget på mjölat bakbord. Lägg den utkavlade degen i formarna och förgrädda i 10 minuter. Låt svalna.
Fyllning Smält chokladen över vattenbad. Pensla insidan av pajskalen med chokladen, låt stelna.
Marsipankräm Blanda mjölk, äggula, socker, vaniljfrön, majsstärkelse och marsipan i en kastrull. Värm under omrörning tills det kokar. Häll krämen i en skål och strö över lite socker. Låt kallna i kylen.
Garnering Fördela krämen i pajskalen. Lägg på halverade jordgubbar. Smält gelén och skeda den över jordgubbarna. Låt stelna i kylen.