Jordgubbspajer med marsipankräm

Du behöver Mördeg 100 g smör 2,5 dl vetemjöl 2 msk strösocker 1 st äggula Fyllning 100 g mörk choklad Marsipankräm 2 dl mjölk 1...

Tillagningstid: 60 minuter
8 stycken

Du behöver

Mördeg

100 g smör
2,5 dl vetemjöl
2 msk strösocker
1 st äggula

Fyllning

100 g mörk choklad

Marsipankräm

2 dl mjölk
1 st äggula
2 msk strösocker
1 st vaniljstång frön från
1 msk majsstärkelse
75 g marsipan

Garnering

18 st jordgubbar
2 dl äppelgelé

Gör så här

1

Mördeg   Finfördela smöret i mjöl och socker, gärna i matberedare. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt samman till en deg. Låt vila kallt i 30 minuter.

2

Smörj 8 små pajformar, 7–8 cm i diameter. Dela degen i 8 bitar. Kavla ut en del i taget på mjölat bakbord. Lägg den utkavlade degen i formarna och förgrädda i 10 minuter. Låt svalna.

3

Fyllning Smält chokladen över vattenbad. Pensla insidan av pajskalen med chokladen, låt stelna.

4

Marsipankräm Blanda mjölk, äggula, socker, vaniljfrön, majsstärkelse och marsipan i en kastrull. Värm under omrörning tills det kokar. Häll krämen i en skål och strö över lite socker. Låt kallna i kylen.

5

Garnering Fördela krämen i pajskalen. Lägg på halverade jordgubbar. Smält gelén och skeda den över jordgubbarna. Låt stelna i kylen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top