Jordärtskocksgratäng med västerbottensost

Du behöver 300 g jordärtskockor 300 g potatis mjölig 1 st gul lök 100 g västerbottensost riven 3 dl matlagningsgrädde salt, svartpeppar Gör så här...

Tillagningstid: 50 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 300 g jordärtskockor
  • 300 g potatis mjölig
  • 1 st gul lök
  • 100 g västerbottensost riven
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • salt, svartpeppar

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader. Skala jordärtskockor och potatis och skär dem i tunna strimlor som när du skär potatis till Janssons frestelse. Strimla löken fint.

2
Varva lök, potatis och jordärtskockor med salt, svartpeppar och grovriven västerbottensost i en ugnsfast form eller flera små portionsformar.?

3
Slå över grädde och toppa med ytterligare lite västerbottensost.

4
Sätt in i mitten av ugnen och baka tills rotfrukterna känns mjuka och gratängen har stelnat något och en fin färg. Det tar cirka 30 minuter beroende på hurdan form du har. Är det en mind­re form med höga kanter får du räkna med längre tid än om du har en vid

5
låg form.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top