Jordärtskockschips med löjromsdipp

Du behöver 1 l rapsolja till fritering Löjromdipp 2 dl gräddfil 0,5 dl majonnäs 80 g löjrom 2 tsk citron färskpressad svartpeppar 200 g jordärtskockor...

Tillagningstid: 30 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 1 l rapsolja till fritering

Löjromdipp

2 dl gräddfil
0,5 dl majonnäs
80 g löjrom
2 tsk citron färskpressad
svartpeppar
200 g jordärtskockor

Gör så här

1

 

 

Skrubba jordärtskockorna ordentligt och torka dem noga. Hyvla dem riktigt tunt, helst med mandolin. Hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull. Provfritera ett chips (om du använder termometer är 160 grader en bra riktlinje), jordärtskockan ska bli gyllene och frasig inom en minut, men inte bränd. 

2

 

 Lägg några skivor i taget i oljan och ta upp dem med hålslev när de är klara. Låt rinna av på hushållspapper och salta lätt. 

3

 

Blanda ihop gräddfil, majonnäs och löjrom. Smaka av med citronsaft och svartpeppar. Ställ svalt till servering och bjud tillsammans med jordärtskockschipsen. 


Kommentar:
Lyxigt värre blir det med hemgjorda chips och löjromsdipp.

Tips!??Håll barn borta från spisen när du friterar och ha ett lock nära till hands.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top