Du behöver
- 200 g nötfärs eller blandfärs
- 0.75 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 5 st enbär krossade
- 0.5 msk potatismjöl
- 0.5 dl vatten
- 50 g skinka kokt, i pyttesmå tärningar
- 1 msk hackad persilja
- 50 g fetaost
- margarin till stekning
Gör så här
1
Rör samman färsen med salt.
2
Tillsätt peppar, enbär och potatismjöl. Späd med vatten till en ganska fast färs. Rör ner skinka och persilja.
3
Forma avlånga biffar. Platta till dem lite, lägg in fetaost i mitten och rulla samman tills osten försluts. Bryn järparna runt om i stekpanna. Tillsätt lite buljong och låt järparna sjuda under lock tills de är genomstekta. Servera med lingon eller lingonsylt, gröna bönor och potatismos.