Järpar med fetaostfyllning

Du behöver 200 g nötfärs eller blandfärs 0.75 tsk salt 1 krm svartpeppar 5 st enbär krossade 0.5 msk potatismjöl 0.5 dl vatten 50 g...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 200 g nötfärs eller blandfärs
  • 0.75 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 5 st enbär krossade
  • 0.5 msk potatismjöl
  • 0.5 dl vatten
  • 50 g skinka kokt, i pyttesmå tärningar
  • 1 msk hackad persilja
  • 50 g fetaost
  • margarin till stekning

Gör så här

1
Rör samman färsen med salt.

2
Tillsätt peppar, enbär och potatismjöl. Späd med vatten till en ganska fast färs. Rör ner skinka och persilja.

3
Forma avlånga biffar. Platta till dem lite, lägg in fetaost i mitten och rulla samman tills osten försluts. Bryn järparna runt om i stekpanna. Tillsätt lite buljong och låt järparna sjuda under lock tills de är genomstekta. Servera med lingon eller lingonsylt, gröna bönor och potatismos.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top