Japansk bowl med quinoa

Du behöver 450 g kycklinglårfilé 0.5 tsk salt 2 msk risvinäger 3 msk ljus soja 1 msk mirin 1 tsk sesamolja 1 msk strösocker 0.5...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 450 g kycklinglårfilé
  • 0.5 tsk salt
  • 2 msk risvinäger
  • 3 msk ljus soja
  • 1 msk mirin
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk strösocker
  • 0.5 msk riven ingefära
  • 1 st vitlöksklyfta riven
  • 2 dl quinoa + 2 dl vatten
  • 1 msk maizena + 1 msk vatten

Garnering

2 st salladslökar
2 st morötter

Gör så här

1

Skär kycklingen i strimlor. Lägg dem i en bunke, salta och rör om.

2

Rör ihop risvinäger, soja, mirin, socker, ingefära och vitlök. Rör så att sockret löser sig.

3

Häll blandningen över kycklingen och rör om. Låt stå i 30 minuter, rör om då och då.

4

Rosta quinoan i en torr stekpanna i cirka 5 minuter tills fröna börjar poppa och doftar nötigt. Rör om hela tiden.

5

Skölj quinoan om den inte är tvättad, läs på förpackningen. Koka den sedan enligt instruktion på förpackningen.

6

Häll kyckling och marinad i en kastrull, koka upp och koka på svag värme i 10 minuter. Rör om ett par gånger under tiden.

7

Rör ut maizena i vatten och häll ner blandningen i kycklinggrytan under omrörning. Låt puttra tills såsen tjocknar något.

8

Lägg upp quinoan i skålar och skeda över kycklingen.

9

Toppa med skivad salladslök och strimlad morot.

10

Tips: Mirin är ett sött japanskt risvin som används som smaksättning. inns i asiatiska hyllan i välsorterade livsmedelsbutiker.


Kommentar:
Rostar du quinoan innan den kokas får den extra nötig smak. Teriyakikycklingen med smak av vitlök och ingefära behöver endast koka 10 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top