Japansk aubergine med sesamfrön

Du behöver 1 st aubergine stor salt 2 msk sojasås 2 msk risvinäger vit vinäger 1 tsk sesamolja 1 tsk ingefära finriven färsk 3 msk...

Tillagningstid: 15 minuter
1 portion

Du behöver

  • 1 st aubergine stor
  • salt
  • 2 msk sojasås
  • 2 msk risvinäger
  • vit vinäger
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk ingefära finriven färsk
  • 3 msk sesamfrön

Gör så här

1
Skölj och skär auberginen i rejäla skivor. Dela till halvmånar om det är en kraftig aubergine. Salta ordentligt och luta skivorna så att den vätska som saltet drar ut kan rinna av. Skölj skivorna i rinnande vatten efter cirka 30 minuter. Krama ur vätskan.

2
Blanda soja, vinäger, sesamolja, ingefära och sesamfrön.

3
Häll blandningen över auberginen.

4
Låt stå minst en timme och dra.


Kommentar:
Tid:15 minuter + minst en timme att dra

Tips! Inläggningar är stort i Japan och serveras till nästan varje måltid. Auberginen är extra god till nudlar, dumplings eller grillad fisk.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top