Du behöver
- 1 st aubergine stor
- salt
- 2 msk sojasås
- 2 msk risvinäger
- vit vinäger
- 1 tsk sesamolja
- 1 tsk ingefära finriven färsk
- 3 msk sesamfrön
Gör så här
1
Skölj och skär auberginen i rejäla skivor. Dela till halvmånar om det är en kraftig aubergine. Salta ordentligt och luta skivorna så att den vätska som saltet drar ut kan rinna av. Skölj skivorna i rinnande vatten efter cirka 30 minuter. Krama ur vätskan.
2
Blanda soja, vinäger, sesamolja, ingefära och sesamfrön.
3
Häll blandningen över auberginen.
4
Låt stå minst en timme och dra.
Tid:15 minuter + minst en timme att dra
Tips! Inläggningar är stort i Japan och serveras till nästan varje måltid. Auberginen är extra god till nudlar, dumplings eller grillad fisk.