Du behöver
- 1 dl ris långkornigt
- vatten salt
- 100 g kokt skinka
- 1 st paprika liten
- 1 st liten gul lök
- 1 st vitlöksklyfta liten
- tomat (ca 200 g)
- 0.5 msk smör
- 1 dl vatten
- 0.75 msk grönsaksfond
- 1 krm timjan
- 1 nypa chilipulver
- svartpeppar eller vitpeppar från kvarn
- 300 g räkor med skal
Tillbehör:
tabasco
mango chutney
oliver
Gör så här
1
1. Koka riset enligt anvisningar. Strimla skinka och paprika.
2
2. Skala och hacka lök och vitlök. Skär tomaterna i mindre bitar.
3
3. Fräs skinka och lök i matfett i en gryta tills löken blir mjuk. Tillsätt buljong, tomatbitar, paprika och kryddor. Låt allt få ett uppkok.
4
4. Rör ner det varma riset och skalade räkor. Lägg lock på grytan och låt allt bli genomvarmt.
5
5. Ät jambalayan med kryddstarka tillbehör som tabasco, mango chutney och oliver.