Jambalaya med starka tillbehör

Du behöver 1 dl ris långkornigt vatten salt 100 g kokt skinka 1 st paprika liten 1 st liten gul lök 1 st vitlöksklyfta liten...


2 portioner

Du behöver

  • 1 dl ris långkornigt
  • vatten salt
  • 100 g kokt skinka
  • 1 st paprika liten
  • 1 st liten gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta liten
  • tomat (ca 200 g)
  • 0.5 msk smör
  • 1 dl vatten
  • 0.75 msk grönsaksfond
  • 1 krm timjan
  • 1 nypa chilipulver
  • svartpeppar eller vitpeppar från kvarn
  • 300 g räkor med skal

Tillbehör:

tabasco
mango chutney
oliver

Gör så här

1
1. Koka riset enligt anvisningar. Strimla skinka och paprika.

2
2. Skala och hacka lök och vitlök. Skär tomaterna i mindre bitar.

3
3. Fräs skinka och lök i matfett i en gryta tills löken blir mjuk. Tillsätt buljong, tomatbitar, paprika och kryddor. Låt allt få ett uppkok.

4
4. Rör ner det varma riset och skalade räkor. Lägg lock på grytan och låt allt bli genomvarmt.

5
5. Ät jambalayan med kryddstarka tillbehör som tabasco, mango chutney och oliver.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top