Italienska Kycklingfrikadeller

Du behöver 500 g kycklingfärs 30 g kryddmix 1 st ägg 1 dl svarta oliver hackade, kärnfria 1 st burk krossade tomater 0.5 dl vatten...

Tillagningstid: 25 minuter
0 portioner

Du behöver

  • 500 g kycklingfärs
  • 30 g kryddmix
  • 1 st ägg
  • 1 dl svarta oliver hackade, kärnfria
  • 1 st burk krossade tomater
  • 0.5 dl vatten
  • salt, peppar
  • socker en nypa
  • 0.5 st citron pressad
  • 20 st basilikablad strimlade

Gör så här

Blanda kycklingfärsen med kryddor, ägg och oliver. Forma till stora köttbullar. Bryn köttbullarna i lite olja och smör på medelvärme i ca 6 min. Häll i krossade tomater, vatten, citronsaft och basilika. Salta och peppra efter egen smak. Låt småkoka i ca 10 min. Servera med rykande varm pasta. Tips! För mer smak, tillsätt hyvlad parmesan strax före servering. Smaklig måltid!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top