Italiensk köttgryta med soltorkade tomater

Du behöver högrev ca 1,2 kg benfri 2 msk smör till bryning 16 st soltorkade tomater sköljda 5 st schalottenlökar skalade 0.5 st purjolök sköljd...


4 portioner

Du behöver

  • högrev ca 1,2 kg benfri
  • 2 msk smör till bryning
  • 16 st soltorkade tomater sköljda
  • 5 st schalottenlökar skalade
  • 0.5 st purjolök sköljd
  • 1 tsk salt
  • vatten ca 6 dl kokande
  • 10 st kryddpepparkorn
  • 1 st lagerblad
  • 0.5 tsk svartpeppar grovmalen
  • 3 st kvistar rosmarin
  • 5 st timjan kvistar
  • 5 st stjälkar slätbladig persilja
  • 2 msk vetemjöl + 1
  • 2 tsk balsamvinäger ev salt

Gör så här

1
Lägg fram köttet så att det inte är kylskåpskallt. Skär bort grova senor, dela köttet i serveringsbitar.

2
Bryn bitarna i smör i stekpanna och lägg över i en kastrull vartefter.

3
Skölj tomaterna i hett vatten innan de läggs i kastrullen med köttet tillsammans med lök, purjon (i två bitar) och salt.

4
Häll på vatten tills det nätt och jämnt täcker köttet. Koka upp och skumma av.

5
Lägg i kryddor och stjälkarna från persiljan, persiljebladen sparas att hackas till slut. Sjud köttet under lock på svag värme ungefär 1 1/2 timme tills det känns mört. Plocka upp och kasta purjobitarna och kryddstjälkarna. Sila över buljongen i en kastrull. Skaka samman mjöl och vatten och vispa ner redningen i buljongen. Koka 3 minuter. Smaka av med balsamvinäger och salt.

6
Häll såsen över köttet i grytan och värm igenom före servering. Strö på hackad persilja vid uppläggningen.

7
Servera med dinkelmix eller ris och rotsaker.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top