Italiensk köttfärsgratäng

Du behöver 500 g köttfärs smör 1 msk vetemjöl 1 st burk krossade tomater (400 g) 1.5 dl buljong (från tärning) 1 st vitlöksklyfta krossad...


4 portioner

Du behöver

  • 500 g köttfärs
  • smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 st burk krossade tomater (400 g)
  • 1.5 dl buljong (från tärning)
  • 1 st vitlöksklyfta krossad
  • 1 tsk basilika
  • 1 tsk oregano
  • 2 krm svartpeppar
  • 1.5 tsk salt
  • 10 st potatis skalade och skivade
  • 1 dl riven ost

Gör så här

1
Bryn köttfärsen. Strö över mjölet och rör om. Tillsätt tomater, buljong, vitlök, kryddor och salt. Lägg hälften av potatisskivorna i en smord ugnssäker form. Häll på köttfärsröran. Täck med resten av potatisskivorna. Strö över osten.

2
Ställ in gratängen i 225 graders ugnsvärme cirka 35 minuter eller tills potatisen är mjuk.


Kommentar:
En sallad räcker som tillbehör.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top