Italiensk kaffedessert: Affogato med mandelbiscotti

Den enkla kaffedesserten affogato gjord på espresso och serverad med mandelbiscotti, är en perfekt avrundning på en god middag.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 50 g mörk choklad
  • 2 msk råsocker
  • 4 st kulor vaniljglass
  • 1 msk kakaopulver

Servering

mandelbiscotti

Gör så här

1

Koka 4 koppar espressokaffe.

2

Finhacka chokladen och lägg upp på ett fat.

3

Fördela kaffet i 4 portionsskålar eller koppar. Tillsätt råsockret i skålarna och toppa med en kula vaniljglass.

4

Garnera med hackad choklad och pudra över lite kakaopulver.

5

Servering Servera gärna med mandelbiscotti vid ­sidan av.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top