Du behöver
- 4 st ciabattabröd
- 15 st cocktailtomater
- 6 st soltorkade tomater i olja
- 1 st rödlök
- 1 tsk balsamvinäger
- 1 krm salt
- 1 krm svartpeppar
- 0.5 kruka färsk basilika eller 1
- 2 pkt mozzarellaostar
- 200 g salami i bit
- olivolja
- salladsblad efter tycke och smak
Gör så här
1
Dela bröden vågrätt, underdelen ska vara betydligt tjockare än locket. Dela eller kvarta tomaterna. Låt de soltorkade tomaterna rinna av något på hushålls-papper och strimla dem. Skala och finhacka rödlöken. Blanda tomater, soltorkade tomater och lök med balsamvinäger, salt, peppar och basilika i en skål. Skär mozzarellaosten i 1/2-cm tjocka skivor. Skär salamin i stavar.
2
Värm lite olivolja i en stekpanna och stek bröden lätt på snittsidan. Låt dem svalna. Lägg några salladsblad på brödets underdel. Lägg på ost, salamistavar och tomatröra. Garnera med färska basilikablad. Täck med locket och servera.