Italiensk fyllning till ciabatta

Du behöver 4 st ciabattabröd 15 st cocktailtomater 6 st soltorkade tomater i olja 1 st rödlök 1 tsk balsamvinäger 1 krm salt 1 krm...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st ciabattabröd
  • 15 st cocktailtomater
  • 6 st soltorkade tomater i olja
  • 1 st rödlök
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 0.5 kruka färsk basilika eller 1
  • 2 pkt mozzarellaostar
  • 200 g salami i bit
  • olivolja
  • salladsblad efter tycke och smak

Gör så här

1
Dela bröden vågrätt, underdelen ska vara betydligt tjockare än locket. Dela eller kvarta tomaterna. Låt de soltorkade tomaterna rinna av något på hushålls-papper och strimla dem. Skala och finhacka rödlöken. Blanda tomater, soltorkade tomater och lök med balsamvinäger, salt, peppar och basilika i en skål. Skär mozzarellaosten i 1/2-cm tjocka skivor. Skär salamin i stavar.

2
Värm lite olivolja i en stekpanna och stek bröden lätt på snittsidan. Låt dem svalna. Lägg några salladsblad på brödets underdel. Lägg på ost, salamistavar och tomatröra. Garnera med färska basilikablad. Täck med locket och servera.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top