Isterband med vitkål och morötter

Du behöver 1 st vitkålshuvud (ca 400 g) litet, strimlat morötter (ca 300 g) skurna i slantar salt vatten 4 st isterband gärna lättisterband 2...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st vitkålshuvud (ca 400 g) litet, strimlat
  • morötter (ca 300 g) skurna i slantar
  • salt
  • vatten
  • 4 st isterband gärna lättisterband
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • svartpeppar
  • muskot om det finns hemma
  • 4 msk klippt gräslök

Tillbehör:

sallad

Gör så här

1
Koka vitkål och morötter i lättsaltat vatten tills morötterna är nästan mjuka. Sila av vätskan men spara den. Snitta isterbanden och stek dem i medelvarm panna.

2
Smält smöret, rör ner mjölet och späd med mjölk, grädde och grönsaks-vätska. Låt koka upp. Smaka av med salt och kryddor. Strö över gräslök, servera sallad till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top