Du behöver
- vatten salt
- 4 st isterband
- 1 st blomkålshuvud rejält
- 2 msk smör
- 4 msk vetemjöl
- 8 dl gräddmjölk
- 2 msk senap svensk
- salt nymalen peppar
- 0.5 tsk gula senapsfrön
- 1 dl cornichonger små
- 0.5 dl syltlök
Gör så här
1
Koka upp vatten med salt, 2 tsk per liter vatten, i stor gryta.
2
Snitta isterbanden och stek dem på knapp medelvärme utan tillsatt fett i stekpannan. Vänd emellanåt.
3
Ansa blomkålen, dela eventuellt huvudet i fyra kvartar. Koka i det saltade vattnet 8–15 minuter, till din egen favoritkonsistens. Kolla med tandpetare. Låt rinna av.
4
Smält smöret i plastbelagd kastrull, rör i mjölet
5
och späd med mjölken, koka upp under omrörning och sjud
6
sen 4 minuter på låg värme. Rör om hela tiden. Smaksätt
7
såsen med senap, salt och (vit)peppar. Rör i senapskornen strax före servering.
8
Trä gärna cornichoner och syltlök på tandpetare att servera till.