Du behöver

  • 9 st potatis (800 g)
  • 1 msk smör + 1 msk rapsolja
  • 1 st gul lök hackad
  • 1.5 msk kalvfond koncentrerad
  • 1 dl vispgrädde
  • 2.5 dl mjölk
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 0.5 dl bladpersilja hackad
  • 4 st isterband à 150 g
  • Till servering

  • rödbetor inlagda

Gör så här

1
Stek potatisen nästan mjuk i smör och olja. Blanda ner löken och stek i ytterligare någon minut.
2
Tillsätt fond, grädden och den mindre mängden mjölk och låt den koka in. Späd med mjölk till krämig men inte rinnig konsistens, krydda med salt och peppar.
3
Snitta skinnet på isterbanden och stek dem i smör i 2–3 minuter runt om. Lägg på fat och efterstek
4
i ugnen 10 minuter i 175 grader.
5
Servera med den skånska potatisen och inlagda rödbetor.

Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 576, Fett 30 g, Kolhydrater 54 g, Fibrer 4 g

Recept // Fler korv & charkrecept